Pečené jehněčí

 

Suroviny:

                                                                                                                             

Jehněčí kýty, Kolínko nebo

žebro

Citron 1 ks
Sůl 1 čl
Olivový olej 3 pl
Tymián 2 čl nebo 1 svazek
Česnek i se slupkou  6 stroužů

 

 

 POSTUP:

1. Jehněčí maso zbavíme přebytečného tuku

2.  Maso pokapeme šťávou z citrónu a olivovým olejem

3.  Maso osolíme a posypeme tymiánem ( pokud máme čerstvý dáme celé větvičky )

4. Lehce podlijeme vodou a překryjeme alobalem

5. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 2 h do změknutí

6. 20 minut před dopečením sundáme alobal aby maso lehce zezlátlo 

7. Upečené maso podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem