Hovězí polévka

hovezi-polevka-4.jpg
Suroviny:
1kg Hovězí žebra (Angus)
2ks velké mrkve
1/4 celeru
1 Cibule malá
4 stroužky česnek
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
Sůl
Nudličky nebo játrové knedlíčky hotové (od Dolejších)

Postup:

Maso vložíme do hrnce spolu s očištěnou mrkví, celerem, cibulkou, česnekem a kořením, osolíme, zalijeme vodou a necháme pomalu vařit zhruba 1,5h. Pokud je maso měkké, vyjmeme a nakrájíme část do polévky. Zbytek můžete využít do omáčky nebo jen tak s křenem a hořčicí. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky. Dochutíme solí a jako zavářku můžete použít nudličky do polévky nebo výborné již hotové játrové knedlíčky od Dolejších. Ty jen nakrájejte na plátky a vhoďte do horké polévky bez dalšího vaření. Ozdobte petželkou a můžete podávat.