Krémová polévka z červené řepy

polevka-z-repy.png
Suroviny:
2 ks červené řepy ( větší)
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
Sůl a pepř
Zakysaná smetana
Slunečnicová semínka
Citron

Postup:

Řepu oloupeme a rozkrájíme každou na 6-8 dílků. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla řepa ponořená. Přidáme bobkový list a nové koření, osolíme a opepříme a pomalu vaříme do změknutí. Pozor aby se vám voda nevyvařila! Průběžně ji dolévejte. Jakmile je řepa měkká, nechejte vychladnout, vyjměte koření a vše i s vodou rozmixujte do jemného krému. Přidejte pár kapek citronu a můžete teplý krém podávat se lžičkou zakysané smetany a opraženými slunečnicovými semínky.